sidhuvud mobil

Spröjsade fönster

Spröjsade fönster går långt tillbaka i historien. Tidigare var det så dyrt att tillverka stora glasrutor att det var mycket mer eknomiskt att istället göra flera mindre glasrutor som hölls ihop av spröjs. Med hjälp av spröjsen kunde man alltså tillverka större fönsterpartier till ett lågt pris. Under 1900-talet började det dock bli billigare att tillverka större glaspartier, och spröjsade fönster blev lite mindre vanliga.

Men många har kommit att uppskatta utseendet av spröjsade fönster, och därför har man fortsatt att tillverka sådana fönster. Numera har vi dock modernare spröjsmetoder. Idag tillverkas vanligtvis en stor glaskassett där spröjspinnar antingen monteras mellan glasen eller klistras fast på in- och utsida. Vi erbjuder båda de här varianterna!
 
Många monterar spröjsade fönster när de renoverar ett äldre hus, för att bibehålla den klassiska arkitekturella känslan. Men många väljer även fönster med spröjs för sina nybyggen, då det ger ett mysigt och hemtrevligt utseende.

Vi erbjuder ett par olika moderna varianter av spröjs i våra fönster och dörrar, och du kan läsa mer om dem nedan. Ni väljer själva hur ni vill att spröjsen ska vara just i era fönster. En del vill ha många små spröjsrutor, andra några färre och större rutor. Det är även populärt att välja att enbart ha spröjsrutor i fönstrets övre del. Ni bestämmer!
Spröjsade fönster från AlfaFönster.
Ni väljer själva hur ni vill ha spröjsen i era fönster och dörrar!

Fönster med spröjs
inuti glaskassetten

Vår populäraste lösning för fönster med spröjs är mspröjs monterade inuti glaskassetten. Mellanliggande spröjs gör att fönstren är väldigt enkla att putsa, samtidigt som spröjsen kommer hålla sig snygga genom åren, utan att samla smuts eller skadas.

18 eller 25mm breda spröjs inuti glaskassetten
Vita: 75kr/spröjsruta
Färgade: 150kr/spröjsruta

45mm breda spröjs inuti glaskassetten
Vita: 150kr/spröjsruta
Färgade: 300kr/spröjsruta

Fönster med spröjs
klistrade på båda sidor

Vi erbjuder även spröjsade fönster där spröjsen är klistrade på både insida och utsida.

25mm eller 35mm klistrade spröjs på båda sidor
Vita: 200kr/spröjsruta

Beställ spröjsade fönster
eller begär en gratis offert

  • Skriv önskade antal fönster och dess mått samt eventuell leveransadress.
  • (max 50 MB)
Begär fönsteroffert