sidhuvud mobil

PVC-fönster / plastfönster

I Sverige ökar hela tiden användningen av PVC-fönster, även kallade kompositfönster eller plastfönster. PVC har unika egenskaper som gör att fönstrena inte påverkas nämnvärt av olika klimatförhållanden så som vind, snö, sol och regn. Därmed kräver de inte underhåll, som till exempel träfönster gör. Inget mer skrapande eller målande alltså!

Vår kombination av femkammarprofil och energiglaskassetter leder till välisolerade plastfönster som håller nere energikostnaderna. En annan kraftig fördel med våra plastfönster är priset. Prisnivån på våra PVC-fönster gör dem mycket attraktiva jämfört med andra material som ofta är betydligt dyrare.
 
TROCAL76 PVC-fönster i genomskärning

Vår PVC-profil

Vår standardprofil har fem kammare och ett inbyggnadsdjup på 76mm. Det är en innovativ produkt med förhöjd väderlekstålighet vilket gör våra fönster underhållsfria.

Profilens konstruktion möjliggör en optimering av fönstrets isoleringsegenskaper, vilket leder till en minskad energiförbrukning. Tack vare tillämpning av blyfria stabilisatorer är våra fönster en miljövänlig produkt.
INFORMATION OM VÅR STANDARDPROFIL
TROCAL76
  • Tillverkad i Tyskland
  • Femkammarsystem med 76mm karmdjup
  • Dubbla elastiska tätningar, beständiga och större kontaktyta
  • Profilens höga slagtålighet förlänger dess livslängd
  • Den rejäla stålkärnan ger extra god stabilitet
  • Tätningar som knappt syns
  • Underhållsfri

I vissa fall och använder vi även profiler från tyska Brugmann.
Vår karmprofil TROCAL76 med 3-glas i genomskärning.
Tänk dig att aldrig mer behöva skrapa eller måla dina fönster...
En extra välisolerad profil
Vi kan nu även erbjuda en extra välisolerad profil kallad Trocal 88+ med 48mm 3-glaskassett som isolerar oerhört bra. Den har ett totalt U-värde för karm och glas på omkring 0,7-0,9W/m2K.

Läs mer om Trocal 88+
”Fönstren av plast ... uppvisade inga synbara tecken på färgförändringar eller andra förändringar vid den senaste besiktningen.”
 
- SP Rapport 2001:31
SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut
Kika gärna på denna video från vår tillverkare. Den beskriver några av fördelarna med PVC-fönster jämfört med andra typer av fönster.